Foodlab Aan tafel met prinses Marianne & Aan tafel met de Romeinen

15 december 2024
12.00 – 17.00
Notarishuis

Tijdens het Foodlab in het Huygens Museum neem je letterlijk een hap uit het verleden. Op zondag 15 december brengen chef-kok Youssef El Abbassi van Making Food History en Prof. Dr. Joanita Vroom van de Universiteit Leiden een bijzonder hapje en drankje tot leven, gebaseerd op historische recepten uit de tijd van prinses Marianne. De bezoekers worden bij het proeven via een enquête ondervraagd over hun persoonlijke smaakbeleving. Een unieke kans om de smaken en verhalen van de 19de eeuw te ervaren.

Op diezelfde dag, om 13:30, geeft Alexandra van Dongen, gastconservator van de tentoonstelling Aan tafel met prinses Marianne, een lezing waarin ze dieper ingaat op de culinaire tradities en tafelcultuur van de 19de eeuw.

Maar dat is nog niet alles! Bezoek daarnaast de tentoonstelling Romeinen aan de Vliet want daar is een extra Foodlab! Geniet van een hapje uit de Romeinse keuken. Dit is een smakelijke vooruitblik op de tentoonstelling Aan tafel met de Romeinen, die in 2025 te zien zal zijn.

De toegang tot het Foodlab en de lezing is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Foodlab: Aan tafel met de Romeinen
 
Lees meer over onze cookies en uw privacy
noodzakelijke functionele cookies advertentiemeting optimale persoonlijke afstemming
Wij plaatsen cookies van Google en Facebook om het gebruik van onze website te analyseren en onze campagnes op social media te verbeteren. Voor dat tweede doel hebben wij uw toestemming nodig.
OK
Zelf instellen