Foodlab Aan tafel met prinses Marianne & Aan tafel met de Romeinen
12.00 – 17.00
Notarishuis
Tijdens het Foodlab in het Huygens Museum neem je letterlijk een hap uit het verleden. Op zondag 15 december brengen chef-kok Youssef El Abbassi van Making Food History en Prof. Dr. Joanita Vroom van de Universiteit Leiden een bijzonder hapje en drankje tot leven, gebaseerd op historische recepten uit de tijd van prinses Marianne. De bezoekers worden bij het proeven via een enquête ondervraagd over hun persoonlijke smaakbeleving. Een unieke kans om de smaken en verhalen van de 19de eeuw te ervaren.
Op diezelfde dag, om 13:30, geeft Alexandra van Dongen, gastconservator van de tentoonstelling Aan tafel met prinses Marianne, een lezing waarin ze dieper ingaat op de culinaire tradities en tafelcultuur van de 19de eeuw.
Maar dat is nog niet alles! Bezoek daarnaast de tentoonstelling Romeinen aan de Vliet want daar is een extra Foodlab! Geniet van een hapje uit de Romeinse keuken. Dit is een smakelijke vooruitblik op de tentoonstelling Aan tafel met de Romeinen, die in 2025 te zien zal zijn.
De toegang tot het Foodlab en de lezing is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.